Vegan kleding mooi?

ragwear vegan

Na het kijken van de uitzendingen “Genaaid” op NPO3 zijn wij toch heel anders gaan inkopen van onze kleding. Natuurlijk weet je niet altijd waar je kleding vandaan komt, dat blijft natuurlijk lastig te achterhalen, maar erop te letten kan natuurlijk geen kwaad. Zeker na het kijken van Genaaid! In deze afleveringen gaan vijf beginnende modeontwerpers naar Myanmar om daar zelf te ervaren hoe kleding eigenlijk wordt gemaakt. Vreselijk als je ziet, dat kleine kinderen uren achter de naaimachine moeten zitten en dat ze niet eerder weg mogen voordat ze de afgesproken aantal kledingstukken afhebben. De katoenindustrie hoe schadelijk dit wel niet is voor mens én milieu. Bijvoorbeeld een kleur geven aan een kledingstuk hoe dit met chemicaliën wordt gedaan zonder bescherming van kleding, mondkapjes of wat dan ook. Knetterhard moeten deze mensen werken voor een klein loon. Poeh, dit kwam bij ons wel heel erg hard aan. Hebben wij dit ook allemaal in onze winkel liggen?

Hoe goedkoper de kleding, hoe slechter de werkomstandigheden zijn voor de werknemers. Nu hebben wij niet echt dure, maar ook niet goedkope kleding, dus nadenken ga je wel.
Heb je genaaid nog niet gezien? Echt een aanrader om deze afleveringen te kijken en dan weet je zeker dat je de volgende keer eerst nadenkt voordat je weer dat super goedkope kledingstuk in één van die grote ketens aanschaft.

Save the Duck

Wij hebben hierdoor de afgelopen periode dus niet stilgezeten. Bij de fashionweek Panorama in Berlijn zagen we het jassenmerk “Save the Duck”. Zij maken jassen van al de troep die uit de oceaan komt. En wat zijn die jassen gaaf! Daar hebben we meteen werk van gemaakt en in Antwerpen op hun prachtige kantoor inkopen gedaan. Deze jassen komen in het najaar in onze winkel te hangen. Uiteraard gaan we hier nog uitgebreid over vertellen zodra deze binnen zijn.

Ragwear kleding

En dan Ragwear, dit wordt ons pareltje van de winkel. Wat een prachtige collectie hebben zij. Supermooie en goede kwaliteitskleding. En dan is het ook nog vegan-kleding. Zij garanderen dat er geen kinderarbeid, leer, wol, zijde of bont aan te pas is gekomen. De mooie jurkjes en wat (zip)hoodies van Ragwear hangen al in de winkel en men reageert hier heel enthousiast op. Van de week zei een Duitse klant (die echt voor kwaliteit gaan) dat ze Ragwear nog mooier en beter vindt dan Naketano. Dat was voor ons natuurlijk het beste compliment wat we kunnen krijgen. Zo zie je maar, kleding met een beter en mooi doel, ook mooi kan zijn en dat we hier de wereld nog beter van kunnen maken.